Поискай оферта съобразена с Вашите нужди

ABC Инженеринг

„Процесите по планиране и отчетност протичат много по-гладко. Всички използват единна система, което от своя страна неминуемо подобрява вътрешната комуникация.“

Проектът е оптимизирал вътрешната комуникация, счетоводната и финансовата отчетност, както и отчетността в складовете и дългосрочното планиране на ресурси и суровини.

Старт на процеса на внедряване: 20.01.2010 г.; край на процеса на внедряване: 30.06.2010г.

За ABC Инженеринг

ABC Инженеринг е средно по големина българско предприятие, базирано в Ямбол. Компанията се занимава с търговия на строителни материали и строителство. Фирмата е ексклузивен представител на ЗАО „Рязанский КРЗ“ за България, Гърция и Турция и е дистрибутор на водещи марки в областта на строителството: Knauf, Xella – България, Sika, Baumit, Henkel, Onduline, Tegola, Metecno, ESHA България, ThyssenKrupp, Юпитер Стомана, Wienerberger, Austrotherm, Velux, Bramac, Bosch, Makita и Tondach.
Към момента в компанията работят над 100 души, сред които има квалифицирани специалисти в областта на строителството и строителната техника.
„Основно предимство на АВС Инженеринг пред останалите фирми в бранша са високите стандарти за качество, които фирмата преследва и поддържа, казват от компанията. – Фирмата е сертифицирана по ISO 9001:2000 през 2006 г. със Сертификат № 2009-09-07 от TUV Rheinland InterCert Kft.“
„Създадена като семейна фирма в начало на 90-те години на миналия век, АВС Инженеринг постоянно се развива и разширява своя мащаб на работа и предлаганото продуктово портфолио. Процесът на растеж е неизбежно съпътстван с влошаване на отчетността и необходимост от рационализиране и лесна проследимост на всички процеси протичащи в предприятието. В края на 2009 г. ръководството на предприятието прецени, че има нужда от изграждането на единна и цялостна система за управление, която да подобри комуникационния поток и бързодействието на цялата компания. Изграждането на подобна софтуерна система, изисква надеждна хардуерна платформа, върху която да бъде изградена.“

Внедрител

Microinvest е официален представител на Microarea и предлага Mago.net ERP за България повече от пет години. Компанията има изпълнени близо 20 проекта за внедряване на ERP в фирми от различна големина и бранш. Бизнес философиите на двете компании съвпадат до голяма степен, тъй като всяка от тях се стреми да предлага висококачествени продукти и услуги на достъпна цена. От основно значение за компаниите е предлагането на иновативен и динамичен софтуер, които да направи бизнеса Ви още по-ефективен, доходен и конкурентоспособен.
От 2009 година Microinvest е златен партньор на Microsoft, факт които затвърди позициите на компанията не само на българския, а и на международния пазар.
Microinvest се стреми да предостави възможност на българския бизнес да опознае по-добре света на модерните системи за управление на бизнеса, да извлече полза от тях и да оптимизира бизнеса с цел конкурентоспособност на глобално ниво. Ние предлагаме висококачествен софтуер за управление на бизнеса и услуги за малки, средни и големи предприятия на достъпна цена.
ERP софтуерът е неизменна част от успешния бизнес на компаниите в западна Европа, САЩ и Китай. Практиката показва, че внедряването на подобна система повишава ефективността на работа, намалява броя на грешките и разкрива потенциалните възможности. Правилно избраният софтуер дава необходимата информация на Вашите служители, помага им да се запознаят с нуждите и изискванията на Вашите клиенти и улеснява цялостния процес на работа. Резултатът е по-добри продукти и услуги, извършени за по-кратко време и много доволни клиенти. Иновативният софтуер предоставя неограничени възможности пред Вашите служители и представлява разумна инвестиция, която дава впечатляващи резултати.

Внедряването на ИТ решението

Mago.Net в АВС Инженеринг обхваща процесите финанси; покупки, продажби, анализи и контролинг, материални запаси и дълготрайни активи. То може да се раздели на два етапа – хардуерно и софтуерно обезпечаване.
При първия етап е била изградена система от сървър Fujitsu Siemens, който да направи връзката между всички работни станции. На сървърa е инсталиран Windows Server 2008 R2 Foundation.
Вторият етап включва интеграцията на самото софтуерно решение Mago.Net – италиански ERP софтуер, локализиран и разпространяван за България от Microinvest. Тази система обхваща всички бизнес процеси в предприятието и работи в синхрон с друго софтуерно решение, предлагано от MicroinvestMicroinvest Склад Pro, инсталирано във всички търговски обекти на ABC Инженеринг.
Към момента всички звена на предприятието използват пълнофункционално възможностите на системата. „Тя се оказа от изключителна полза, както за финансовия, така и за счетоводния отдел на фирмата.“
Освен това от АВС Инженеринг добавят, че очакванията, заложени при стартирането на проекта, са се изпълнили на 100%, като няколко месеца след приключване на внедряването може да се обобщи, че всички поставени в началото цели са постигнати.

Ефект от ИТ решението

„Процесите по планиране и отчетност протичат много по-гладко. Всички използват единна система, което от своя страна неминуемо подобрява вътрешната комуникация.“

© Copyright Microinvest, 2019